Klant aan het woord

Klop Innovations heeft écht verstand van stofvrij werken

 

In gesprek met:
Gert-Jan Boeren

Bedrijf:
Materieeldienst concern Strabag / Züblin

Functie:
Verantwoordelijke materieelbeheer Nederland

Gebruikt:
Meerdere AirBo bouwstofzuigers en waterzuigers

 

Al langere tijd maak ik gebruik van de stofvrijwerken- oplossingen van AirBo en dat bevalt erg goed. Inmiddels werk ik drie jaar bij het concern Strabag / Züblin en in het verleden ben ik hier ook al langere tijd werkzaam geweest. Ik ben als het ware terug op het oude nest. Bij een organisatie met in Europa circa 70.000 collega’s, is het van groot belang om over goede en betrouwbare middelen zoals de AirBo machines te beschikken. Mijn taak is om al onze uitvoerders te ontlasten en alles te regelen voor de bouwplaats. Van schroevendraaier tot aan de auto’s, en alles wat hier tussenin zit. De producten van AirBo helpen mij hierbij.

 

“Met Klop Innovations is het fijn schakelen en ik verbaas me wel eens over de snelle service.”

 

Bij mijn vorige werkgever heb ik een tijd gezocht naar een goede bouwstofzuiger met zo min mogelijk accessoires. Deze moest geschikt zijn voor zowel hout- als kwartsstof. Uiteindelijk kwam ik bij de machines van AirBo uit. Inmiddels heb ik deze ook bij BMTI geïntroduceerd. Van de jongens buiten hoor ik helemaal geen klachten, en dan is eigenlijk heel erg positief. Voordat we een bouwstofzuiger meegeven, doen we altijd een korte demonstratie. Ze gebruiken de stofvrijwerken oplossingen veel in combinatie met slijptollen; dan is het wel goed om uit te leggen welke kant ze op moeten slijpen om ook profijt te hebben van de stofkap. Ook leggen we ze uit hoe ze de stofzakken kunnen verwisselen. Ik merk dat de AirBo-bouwstofzuigers eigenlijk nooit in het depot staan, dat is een goed teken. Op een van onze werken in Utrecht hebben we de AirBo-bouwstofzuigers ingezet om betonvloeren stofvrij te maken. Het was nogal een oppervlakte, dus hebben we een zuigmond van ruim 70cm gebruikt. Iedereen op de klus, inclusief de opdrachtgever, was laaiend enthousiast.

 

Stofvrij werken
Bij Klop Innovations hebben ze écht verstand van stofvrij werken. Je merkt in de bouw dat men zich niet zo bewust was van de gevaren van stof. Door de strengere regelgeving en de aandacht rondom dit onderwerp is er gelukkig veel verbetert. De kennis vanuit een expert als Henk Klop is daarbij erg welkom. We geven regelmatig toolboxen om iedereen bewust te maken van de gevaren en om kennis bij te spijkeren. Door de inzet van gemakkelijk materieel kan je de risico’s van stof natuurlijk prima beperken. Persoonlijk heeft het onderwerp stofvrij werken me ook geboeid, zo heb ik er tijdens mijn opleiding tot kam-coördinator zelfs een scriptie over geschreven. Met Klop Innovations is het fijn schakelen en ik verbaas me wel eens over de snelle service. Als ze de oplossing nog niet in huis hebben gaat Henk Klop hem persoonlijk bedenken, en dat is fijn. Als materiaalbeheerder zijn dit leveranciers waar je graag mee samenwerkt.

 

Gert-Jan Boeren
Materieeldienst concern Strabag / Züblin