Stofvrij werken

STOFVRIJ WERKEN

 

De laatste jaren is er in de markt steeds meer aandacht voor veilig en gezond werken. Onder andere om de uitstoot van schadelijk kwartsstof te beperken. Professionals vinden de stroom van informatie vaak verwarrend en onduidelijk. Terwijl de overheid met veranderde wetgeving juist meer verantwoordelijkheid voor arbeidsomstandigheden neerlegt bij werkgevers en werknemers. De markt moet dus goed op de hoogte zijn van wat moet en mag.

Klop Innovations luistert naar wat er op de werkvloer speelt en vertaalt dit naar oplossingen die wettelijk voldoen. Vandaar dat onze producten goed scoren in de TNO Prestatietoets, die de effectiviteit van gereedschap classificeert. Deze toetst het totaal systeem ‘gereedschap – stofmodule – stofzuiger’ aan de wettelijke grenswaarden om blootstelling aan kwartsstof te beperken. De toets wordt erkend door de Inspectie SZW. TNO stelde ook de classificatietabel industriële stofzuigers samen. Deze specificeert stofzuigers naar toepassing met houtstof en met kwartshoudende materialen.

De AIRBO bouwstofzuigers zijn door TNO als getest en goedgekeurd op stofklasse H-filtratie. Dit dubbele predicaat van TNO onderscheidt de AIRBO bouwstofzuigers van vele andere industriële stofzuigers.

 

MEER OVER STOFVRIJ WERKEN MET AIRBO: