Veelgestelde vragen

Antwoord:

U kunt onze keuzehulp gebruiken om te zien welke machine het meest geschikt is voor de werkzaamheden die u uitvoert of de branche waarin u actief bent.

Antwoord:

Deze afweging is afhankelijk van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij uw werkzaamheden. Het verschil zit in de luchtverplaatsing die de bouwzuigers per seconden genereren, niet in kracht (een tweemotorige bouwstofzuiger zuigt niet dubbel zo hard als een eenmotorige). Een eenmotorige bouwstofzuiger of waterzuiger verplaatst 45 liter lucht per seconde en een tweemotorige bouwstofzuiger of waterzuiger 90 liter per seconde. Een tweemotorige bouwstofzuiger/waterzuiger wordt aangeraden wanneer er grote hoeveelheden stof of water opgezogen moet worden. En dus niet wanneer kleine hoeveelheden sneller opgezogen moeten worden!

Antwoord:

Wanneer er een grote hoeveelheid stof vrijkomt is het voordeliger om voor een voorafscheider te gebruiken. Deze vangt het grove stof op waardoor uw stofzak langer meegaat.

Antwoord:

Ja, al onze accessoires zijn apart na te bestellen. Daarnaast kunt u ook op de pagina van de machine zelf kijken welke accessoires er beschikbaar en aanbevolen zijn voor het betreffende apparaat.

Antwoord:

Nee, de classificaties gelden alleen voor de specifieke door TNO geteste opstelling, deze staan beschreven in het TNO testverslag. Kijk op de pagina testresultaten welke opstellingen van AIRBO door TNO zijn voorzien van een classificatie.

Antwoord:

TNO test bouwstofzuigers in specifieke opstellingen waarna zij de resultaten bekend maakt aan zowel de fabrikant als de eindgebruiker. Kijk op de pagina testresultaten voor de geteste AIRBO machines.

Antwoord:

Doormiddel van de universele slang in combinatie met de juiste montagering kunt u de meest uiteenlopende stof- genererende gereedschappen aansluiten op de AIRBO bouwstofzuigers, zoals o.a. haakse slijpers, sleuvenzagen, muurfrezen, boor- en hakhamers en vele andere bouwmachines.

Antwoord:

Doormiddel van de universele slang in combinatie met de juiste montagering kunt u gereedschappen van de meeste merken moeiteloos aansluiten, zoals o.a. Bosch, Festool, Hitachi en Makita. Kijk voor een overzicht van beschikbare montageringen op de pagina montageringen.

Antwoord:

De meeste AIRBO modellen zijn uitgerust met een ingebouwde inschakelautomaat welke met een vertraging van 3 seconden, inschakelt met uw gereedschap. De inschakelautomaat heeft na uitschakelen van uw gereedschap ook een naloop van 3 seconden, waardoor zelfs het laatste beetje stof wordt opgezogen. Voor de modellen zonder ingebouwde inschakelautomaat is er een aparte, externe inschakelautomaat beschikbaar.

Antwoord:

AIRBO stofzakken hebben een ingebouwd HEPA filter en/of kwartstoffilter. Anders dan bij andere merken hoeft het filter dus niet los schoongemaakt te worden. Elke nieuwe stofzak betekent ook een nieuw én schoon filter.

Antwoord:

In een kwartstofzak zit een HEPA filter ingebouwd waardoor deze geschikt is om alle fijnstoffen uit de lucht te filtreren, inclusief kwartsstof. Gewone stofzakken filteren alleen hout-, roet- en gewoon stof.

Antwoord:

Nooit. AIRBO stofzakken hebben een ingebouwd filter waardoor u bij het vervangen van de stofzak ook het filter vervangt. Elke nieuwe stofzak betekent dus een nieuw én schoon filter.

Antwoord:

De AIRBO bouwstofzuigers verliezen nooit hun zuigkracht. Elke stofzak heeft een nieuw filter waardoor u direct door kunt werken: u hoeft dus nooit het filter te reinigen omdat uw bouwstofzuiger kracht verliest.

Antwoord:

Ja, de AIRBO waterzuigers zijn licht, oersterk en voorzien van krachtige bypass motoren. Met name de modellen AWD 2470-AP en AWD 2470-DH zijn met hun dubbele motor geschikt om zeer grote hoeveelheden water te verplaatsen; de AWD 2470-AP wordt geleverd met een volautomatische dompelpomp om water direct af te voeren, tot wel 7 meter hoogte.

Antwoord:

De stofzuigers zijn met de juiste stofzak voor elk soort fijnstof geschikt. Een grote ketelinhoud heeft het voordeel dat bij grote hoeveelheden vrijgekomen stof de stofzak minder vaak vervangen hoeft te worden. Dit bespaart kosten en tijd.

Antwoord:

Ja, de ketels zijn speciaal ontwikkeld voor zwaar werk zoals op een bouwplaats. Een structofoam ketel is zowel licht als oersterk.

Antwoord:

Nee, Een Aircleaner is ontworpen om op elke gewenste plek te kunnen plaatsen zonder de omgeving te beschadigen. De Aircleaner heeft een zachte foam- behuizing waardoor het zowel de machine zelf beschermd, als de ruimte waarin de Aircleaner geplaatst wordt.

Antwoord:

Ja, bij grotere ruimtes kunt u zonder stofoverlast werken door twee of meer Aircleaners naast elkaar te gebruiken. De Aircleaners zorgen beide voor hun eigen, aparte luchtcirculatie in de ruimte.

Antwoord:

Ja, dit kan. U kunt de AIRBO bouwstofzuigers uitrusten met slanglengtes tot maar liefst 15 meter!