Op vrijdag 10 februari reikte kennis- en adviescentrum Volandis om 15.00 in het DIA-paviljoen op de Bouwbeurs in Utrecht de DIA Innovation Award uit. Bedrijven in de bouw en infrasector die aantoonbaar actief zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid en veilig werken, konden door Volandis worden genomineerd voor de DIA Innovation Award. Klop Innovations is ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De vakjury heeft onze inzending onder andere beoordeeld op innovatiekracht, toepasbaarheid, economisch rendement, schaalbaarheid en de wijze van samenwerken, kennisdelen en communicatie


Klop Innovations uitgeroepen tot één van de winnaars

De eerste prijs ging naar Montarent & Wall-Linq, met hun innovatieve machines voor transport en montage in de afbouw. De tweede prijs ging naar stofbestrijder Klop Innovations, met hun slimme, schone circulaire oplossingen. De derde plaats was voor Variphone, producent van gehoorbeschermers, in ears monitors en communicatiesystemen. Ook was er een eervolle vermelding voor 12Build, een zelflerende en zelfsturende organisatie die de talenten van haar medewerkers leidend voor de functie laat zijn.

De winnaars en genomineerden voor de DIA Innovation Award maakten allen onderdeel uit van de Duurzame Inzetbaarheidsroute: een wandelroute die in een compacte gids werd uitgedeeld aan de bezoekers van de Bouwbeurs. De uitreiking van de DIA Innovation Award vond dit jaar voor het eerst plaats. Zowel een publieks- als een vakjury brachten tijdens de Bouwbeurs hun stem uit.