Het verhaal achter de AIRBO Aircleaner

“Henk Klop (56) richtte in 2006 Klop Innovations op, een bedrijf dat slimme producten levert waardoor gebruikers stofvrij kunnen werken. Hij ontwikkelde onder andere de AIRBO Aircleaner, een luchtreiniger die door middel van een combinatie van filters tot 99,95 procent van alle stofdeeltjes (tot 0,3 µm) uit de lucht zuivert. Toen Henk hoorde over het coronavirus, wist hij wat hem te doen stond. “Ik zocht direct contact met TNO, zodat we konden testen of dit product iets kan betekenen in de strijd tegen corona. Zij bevestigden wat ik al wist: met de AIRBO Aircleaner kun je de overdracht van het coronavirus van patiënten naar zorgverleners voorkomen.”

Bekijk alle oplossingen
Lees ook de veelgestelde vragen

Hoe het begon

Henk startte zijn carrière als vertegenwoordiger van gereedschappen. Toen hij de stap naar het ondernemerschap zette, zocht hij uit of hij iets voor de bouwsector kon betekenen. Henk: “Een van de meest gehoorde klachten van bouwvakkers is de hoeveelheid stof waar ze dagelijks middenin staan. Dat werkt niet prettig, opdrachtgevers zijn er niet blij mee én het is ontzettend ongezond. Zo werd mijn interesse in stof gewekt.” In 2013 lanceerde hij de AIRBO Aircleaner.

Bewezen techniek

In de jaren die volgden groeide de interesse in dit product. Niet alleen vanuit de bouw, maar ook vanuit onder andere schilders en woningcoöperaties. Want als stof uit de lucht gezuiverd kan worden, dan moet er meer mogelijk zijn. Henk: “Ik kreeg de vraag of ik ook stank kon filteren, of spuitnevel. Omdat ik mensen graag help om zo efficiënt, prettig en gezond mogelijk te werken, bundelde ik al mijn opgedane kennis en ervaring op het gebied van luchtfiltering. In februari 2020 lanceerde ik de tweede generatie van de AIRBO Aircleaner, gebaseerd op de techniek die zich in de bouwsector inmiddels bewezen heeft.”

Meer informatie over de AIRBO Aircleaner AC-2

Zorgprofessionals beschermen

En toen was daar corona. Om dit virus te overwinnen, moeten we wat Henk betreft allemaal ons steentje bijdragen. Hij doet dat met de AIRBO Aircleaner. In samenwerking met TNO onderzocht hij de afgelopen weken of, en zo ja in welke vorm, dit apparaat met zijn HEPA H13 filter van toegevoegde waarde kan zijn. Henk: “We hebben de mensen in de zorg nu harder nodig dan ooit. Het is daarom belangrijk dat we hen gezond houden. Om dat te bereiken zijn de huidige beschermingsmiddelen onvoldoende. Gebruik van de AIRBO Aircleaner beschermt de gezondheid van zorgprofessionals vele malen beter.”

Bekijk de animatie van de AIRBO Aircleaner®

Nieuwe ontwikkeling in de strijd tegen corona

Henk ontwikkelde samen met TNO en Rijksen Speciaal Timmerwerk een zogenaamde voorzetbalie waar de luchtreiniger in wordt geplaatst. Deze voorzetbalie kan op sta- of zithoogte vóór het gezicht van een mogelijk met corona besmet persoon geplaatst worden. Het apparaat zuivert continu de lucht én vangt alle deeltjes die de persoon met praten, hoesten of niezen verspreidt, direct af. Daardoor komen deze niet bij de zorgverlener aan de andere kant van de balie terecht. Zo kunnen zorgverleners en patiënten met elkaar communiceren zonder dat er overdracht van het virus plaatsvindt. Henk: “Mijn overbuurman ligt met corona in het ziekenhuis en er zijn al meerdere mensen in mijn kennissenkring overleden aan het virus. Het doet me goed dat we met mijn product meer besmettingen kunnen voorkomen.”